HET HAMELHUIS

Later dit jaar opent het Hamelhuis zijn deuren. Nu zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen. Benieuwd? Meld je aan, dan sturen we je een berichtje zodra je kunt komen kijken!

Op visite in het Hamelhuis: leuk voor de hele familie!

Ken jij Hendrick Hamel al? In het Hamelhuis kun je uitgebreid kennismaken met deze zeventiende-eeuwse zeeheld en de wereld waarin hij leefde. Het Hamelhuis is gebouwd op de geboortegrond van Hamel. Het historisch verhaal van deze Gorcumse zeeheld komt hier op een spannende manier tot leven.

Beleef de avonturen van Hamel

Het verhaal van Hamel begint bij een kijkje in de stijlkamer, waar je kunt ontdekken hoe hij ooit woonde en leefde. Heb je lef? Dan durf je vast voet aan boord te zetten van de Sperwer, het schip waarmee Hamel op avontuur ging. Bekijk de schipbreuk, waardoor hij uiteindelijk dertien jaar in Korea doorbracht!

Kijkje in Korea

Hamel gaf zijn ogen goed de kost in Korea en schreef alles op wat hij beleefde. Door zijn reisverslag leerden Nederland en Korea elkaar voor het eerst kennen. In de Koreaanse tuin in het museum zie je wat Hamel zag in dit verre land. Ook kun je genieten van een expositie van Koreaanse kunstenaars. Kom snel kijken wat je ervan vindt!

Het Hamelhuis, Kortedijk 67 te Gorinchem