Koreaans Cultureel Centrum

Intentieverklaring

Op 23 oktober 2009 hebben de ambassadeur van de Republiek Zuid-Korea, de heer Kim Young-Won, en de voorzitter van de Hamel Foundation, Dick van Zanten, de Declaration of Intent getekend voor de vestiging van een Koreaans Cultureel Centrum in Gorinchem. De missie van deze verklaring is de Koreaanse cultuur te promoten en bij te dragen aan het samenstellen van een internationaal netwerk ter bevordering van de uitwisseling van Koreaanse cultuur.

Koreaanse kunst

In het Hamelhuis is een expositieruimte ingericht, waardoor een uitwisseling met Koreaanse kunstenaars mogelijk is. Regelmatig zijn in Gorinchem tentoonstellingen en voorstellingen uit Korea te zien. Ook zijn al verschillende percussieworkshops gegeven, waarvoor in Gorinchem veel belangstelling bestaat. Een belangrijke Celadon-tentoonstelling, die in alle Europese hoofdsteden te zien is geweest, had de première in het Gorcums Museum. Celadon is het beroemde aardewerk, afkomstig uit de streek waarvan Gangjin, Gorcums zusterstad, het centrum is.

Ontmoetingsplek

Het Hamelhuis wil ook een ontmoetingsplek zijn voor (Koreaanse) bedrijven. Hamel Culinair i.o., gevestigd in het oude pakhuis 'Smederij' op Kortendijk 53, zal daarbij een ondersteunende rol spelen.

Contact

Stichting Hendrick Hamel Foundation
Kortendijk 67, 4201 KS Gorinchem, Nederland
T +31 (0)183 200 100,
M +31 (0)6 1055 6975
E info@hamelhuis.nl

Rabobank: 30.19.30.287
KvK 11061818